Nechte si nafotit i ranní přípravy!

15.10.2022
Chtěl bych tímto nedlouhým příspěvkem inspirovat všechny budoucí nevěsty k tomu, aby si rozhodně do rozpočtu na fotografa započítaly i hodiny při focení ranních příprav. Jednak je to prostředí jako stvořené pro různé kreativní hrátky, na které má fotograf celkem dost času, protože s nevěstou ráno tráví někdy i několik hodin, dále se zde dají vytvořit vcelku nezapomenutelné momentky z ranního chaosu, momentky z ranní atmosféry, kdy nevěsta má ještě vše před sebou, kdy se o ní stará většinou její svědkyně, ale i další dámy, do toho přijde maminka s tatínkem, staví se další hosté, tatínek nalévá domácí slivovici a prostě ta atmoška je opravdu neopakovatelná a to vše musí umět dobrý svatební fotograf zachytit.
.
.
Dost často je součástí domácnosti i nějaký mazlíček, nejčastěji pes a i ten se zajímá o to co se vlastně děje, někdy je poněkud zmatený a pobíhá a někdy je mu všechno jedno a flegmaticky leží někde poblíž nevěsty, blíž se neodváží, neboť v její nejtěsnější blízkosti se pohybuje vlasová stylistka a vizážistka.
.
.
Když je vše téměř hotovo, přichází čas na oblékání nevěsty. Jako fotograf chodím v tento moment nejčastěji za dveře, ale některé nevěsty si přejí nafotografovat i oblékání do šatů, fotograf stojí nejčastěji vzadu za nevěstou a výsledná fotografie, která se dá zveřejnit ( se svolením nevěsty samozřejmě) vypadá obvykle tak, že nevěsta má zvedlé ruce nad hlavou a ostatní přítomné ženy jí šaty nasazují přes hlavu a jsou již téměř nataženy celé, takže fotografie působí cudně. Výrazy žen při této činnosti ukazují zároveň dramatičnost, ale zároveň i symbolický význam této chvíle.
.
.
Po té když je téměř vše hotovo, nevěsta se fotí, přichází čas na první portréty, dost často se fotí u okna. jednak to vypadá dobře, jednak je tam většinou nejlepší světlo. 
.
.
Pak přichází ženich, předává nevěstě květiny a odjíždí se na obřad. V mezičase během ranních příprav fotograf také fotí různé doplňky jako například nevěstiny střevíčky, podvazek, náušnice, ale také dost často již například prstýnky. Myslím že tohle vše se opravdu vyplatí mít zaznamenané, milé budoucí nevěsty, myslete na to, že tohle ráno je jedinečné a neopakovatelné 🙂
.

Total: